پرش تصویر دوربین مداربسته یا همان تیکه تیکه شدن تصویر به دلایل متفاوتی ممکن است بوجود بیاید. دلایلی مانند نوسان ولتاژ ، تابش نور مستقیم به دوربین مداربسته ، مشکل کابل یا منبع تغذیه دوربین ، محل نصب ، امواج الکترومغناطیسی ، فیش و اتصالات ، پایین بودن فریم ریت .
آیا نوسان ولتاژ دلیل پرش تصویر دوربین مداربسته می باشد ؟
زمانی که میزان ولتاژ ورودی به دوربین مداربسته پایین تر از حد معمول باشد یا در واقع ولتاژ نوسان داشته باشد، تصویر دوربین مداربسته در صفحه مانیتور پرش خواهد داشت. ولتاژ ورودی به دوربین مداربسته از طریق مشخصات روی جعبه یا دوربین مشخص شده است و در دیتاشیت آن آورده شده است.
تابش نور مستقیم به دوربین مداربسته
گاهی جایی که دوربین را نصب کرده ایم به گونه ای است که در معرض نور مستقیم قرار دارد. نور مستقیم می تواند از طریق بازتاب نور از یک سطح صیقلی یا نور خورشید و منبع نور باشد. در واقع با تابش نور از یک سطح صاق و براق ، مانند شیشه یا پنجره و آینه باعث می شود که تصویر دچار پرش شود،. که باید جای دوربین تغییر پیدا کند.
بررسی تنظیمات مربوط به دوربین
اما اگر مشکل نور مستقیم نبود، باید تنظیمات دوربین بررسی شود و فرکانس دوربین با فرکانس نور هماهنگ باشد. روشنایی تصویر را در دوربین مداربسته تغییر دهید تا مشخص شود پرش تصویر در چه نقطه ای کاهش می یابد.
اگر مشکل همچنان برطرف نشد، در صورتیکه دوربین دارای Auto iris است آن را فعال کنید. اما در صورتی که قابلیت اتو رایز را نیز نداشت می توانید از کاور شفاف بر روی دوربین استفاده نمایید تا انتقال نور کاهش یابد.
اگر کابل ها مشکل داشته باشد تصویر دچار پرش خواهد شد
هر چه طول کابل یا مسیر کابل کشی طولانی تر باشد احتمال بروز اختلال و پرش در تصویر زیادتر است. به همین دلیل توجه کنید که کابل ها به اندازه مسافت لازم باشد. در صورت بروز پرش نیز کابل ها را بررسی کنید که دچار پارگی، پوسیدگی و یا پارگی نشده باشند.
مشکل در منبع تغذیه
منبع تغذیه می تواند یکی از دلایل پرش تصویر دوربین مداربسته باشد، بنابراین حتما از آداپتورهای با کیفیت و اصل استفاده کنید.
محل نصب دوربین
محل نصب دوربین نیز می تواند تاثیر داشته باشد. از این نظر که ممکن است محل نصب بسیار گرم باشد که همین امر باعث پرش تصویر شود.
وجود امواج الکترو مغناطیس
وجود میدان مغناطیسی مثل یک آهنربا یا هر چیز دیگری ممکن است باعث ایجاد پرش تصویر و کاهش کیفیت آن شود.
مرغوب نبودن فیش BNC
گاهی ممکن است علت پرش تصویر مربوط به کانکتور دوربین مداربسته از جمله فیش BNC باشد. لذا سعی کنید همواره در انتخاب و خرید فیش بی ان سی و سایر لوازم جانبی دوربین مداربسته از جنس مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.
پایین بودن فریم ریت FPS دوربین مداربسته
تعداد فریمهایی که یک دوربین در هر ثانیه پشت سر هم ثبت می کند را فریم بر ثانیه یا همان FPS گفته می شود. چنانچه FPS دوربین مداربسته ای پایین باشد، بعضی از ثانیه یا لحظات تصویر جسمی که دارای سرعت بالایی است ثبت نخواهد شد.
در این صورت ممکن است هنگام حرکت با سرعت بالا تکه های تصویر قبلی همراه با تصویر حاضر همراه باشد. اصطلاحا این مساله باعث می شود که دوربین مداربسته شما دارای جاماندگی رنگ در تصویر داشته باشد.
به عنوان مثال در مقابل دوربین مداربسته ای که FPS پایینی دارد، اگر دست خود را تکان دهید. مشاهده می کنید که یک هاله شبح مانند در پشت تصویر دست شما ظاهر خواهد شد. علت این امر همانطور که گفته شد پایین بودن فریم ریت یا همان FPS است.
برطرف کردن مشکل FPS
فریم ریت در دوربین های تحت شبکه IP و همچنین دوربین های توربو HD قابل تنظیم می باشد اما این تغییرات دارای محدودیت می باشد. تغییرات FPS متناسب با سخت افزار به کار رفته در دوربین مداربسته است. لذا کارخانه تولید کننده هر مدل از دوربین مداربسته متناسب با سخت افزار به کار رفته دارای یک حداکثر فریم ریت می باشد. بنابراین هنگام تنظیم نمی توان بیش از مقدار طراحی شده فریم ریت را بالا برد اما می توان کمتر کرد.
توجه داشته باشید که با بالا رفتن فریم ریت کیفیت تصویر نیز بالا خواهد رفت. از این رو میزان حجم ذخیره سازی تصاویر بالا خواهد رفت. به همین دلیل گاهی در نقاط کم اهمیت تر فریم ریت را پایین تنظیم می کنند تا تصاویر ضبط شده حجم کمتری را اشغال کنند.
البته باید توجه نمود که هر چه فریم ریت دوربین مداربسته بالاتر باشد، کیفیت تصویر آن بهتر خواهد بود و قیمت بالاتری دارند. همچنین نیاز به دستگاه هایی است که دارای CPU قوی باشد که بتواند این تصاویر را پشتیبانی کند.