فناوری WDR مخفف Wide Dynamic Range است. این قابلیت به معنای تنظیم کنتراست بالای نور می باشد تا تصاویر به طور واضح نمایش داده شود. در مناطق با تضاد کنتراست بسیار بالا تصویری واضح به شما خواهد داد.
این یک فناوری است که برخی از دوربین های مداربسته دارند و زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که چشمه نور شدیدی در تصویر وجود داشته باشد. با فناوری WDR، نور شدید این نواحی متعادل شده و می توانیم تصاویر واضحی را ببینیم. با استفاده از این فناوری، تعادلی بین روشنایی و تاریکی به دست میآید، بهویژه کیفیت تصویر را بهبود میبخشد.
جهت خرید دوربین مداربسته هایلوک و هایک ویژن از فروشگاه کالاریزان با ارسال رایگان اینجا کلیک کنید
نمونه تصویر دوربین با فناوری WDR
نمونه ای از کاربرد این فناوری در دوربین مدار بسته هایلوک IPC-B140 در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید. هنگامی که دوربین به سمت پنجره قرار دارد، مناطقی وجود دارد که نور کم و یا زیاد وارد آن می شود. با یک دوربین معمولی، بدون فناوری WDR، بخشی از تصویر را بسیار تاریک و بخشی دیگر را بسیار روشن خواهیم دید که با آن بسیاری از جزئیات از بین میرود.
این میتواند یک نقص امنیتی باشد، زیرا میتوانیم بخشی از آنچه در آن منطقه تاریکتر اتفاق میافتد را از دست بدهیم. با فناوری WDR تعادل به دست می آید و کل ناحیه آن پنجره را میتوانیم با سطح نور یکنواخت و بدون از دست دادن جزئیات ببینیم.
تفاوت WDR و DWDR
True WDR از حسگرهای تصویر و یک پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) استفاده میکند تا روشنایی یکنواختی را در تمام قسمتهای تصویر ایجاد کند. دوربین نظارت تصویری دارای فناوری WDR واقعی دارای دو سنسور است که از هر فریم ویدئو دو اسکن می گیرد. اولی، با سرعت کم (برای گرفتن نور بیشتر)، تصویر را در شرایط نوری معمولی نشان می دهد. اسکن دوم با سرعت بالا گرفته می شود تا در کل نور کمتری گرفته شود و تصویری با نور قوی در پس زمینه دریافت شود. دوربین این دو اسکن را با هم ترکیب میکند تا یک تصویر واحد، متعادل و روشن را ایجاد کند.
DWDR (Digital WDR) از الگوریتمها به جای حسگرها برای روشنکردن دیجیتالی مناطق خیلی تاریک و کمنور کردن مناطق خیلی روشن استفاده میکند. DWDR برای ارائه WDR به جای حسگر تصویر به تراشه DSP متکی است. هر پیکسل، تصویر را تنظیم می کند و نوردهی را بر اساس آن محاسبه می کند. این تکنیک محدودیت هایی دارد: دستکاری شدید پیکسل ها منجر به دانه دار شدن(برفکی) تصویر کلی می شود. از سوی دیگر، DWDR نیازی به سنسورهای تصویر پرهزینه ندارد، بنابراین DWDR می تواند گزینه مقرون به صرفه تری در زمانی که WDR یک ضرورت است، باشد.
مزیت استفاده از دوربین مداربسته با فناوری WDR
موقعیت های پیچیده نور برای بسیاری از تاسیسات نظارتی نگران کننده است. اگر پس زمینه بیش از حد روشن باشد، سوژه مقابل دوربین تیره به نظر می رسد و فیلم گرفته شده را بی فایده می کند. دوربین های مجهز به WDR کیفیت تصویر هر صحنه نورپردازی با کنتراست بالا را بهبود می بخشد (منطقه نظارت شده با بخش هایی از نور روشن و بخش هایی از نور کم). عملکرد WDR دوربینها را قادر میسازد تا جزئیات تصویر را از مناطق کم نور و نور زیاد ثبت کنند.
در چه مکان هایی قابلیت WDR کاربرد دارد؟
دوربین های با فناوری WDR قادر به تولید تصاویری با نوردهی مناسب در تاریک ترین و کم نورترین قسمت های تصویر هستند. به همین دلیل ، دوربین های WDR میتوانند نسبت به دوربین های استاندارد در شرایط یکسان ، تصاویری با جزییات بالاتر ثبت کنند. برای مثال نصب دوربین در فضاهای سرپوشیده، بانک ها، منازل، فروشگاه ها، دفاتر و شرکت ها همگی مکان هایی هستند که امکان وجود تضاد نوری بسیار زیاد است، مناسب می باشد. از این جهت که تصویر ارائه شده از کیفیت بالاتر و جزئیات بیشتری برخوردار است. تفاوت دوربین با WDR و DWDR را در تصویر بالا خواهید دید.
فرایند کلی تصویر برداری در دوربین های با فناوری WDR به صورت زیر است :
- دوربین از سرعت شاتر بالا برای تصویر برداری استفاده می کند تا نور صحنه را در بازه زمانی کوتاهی جذب کند.
- دوربین با سرعت شاتر پایین از صحنه تصویر برداری می کند تا نور صحنه را در بازه زمانی طولانی تری ثبت کند.
- دو تصویر به دست آمده از فرایند بالا را با یک دیگر ترکیب می کند تا تصویری با نور و جزئیات مناسب حاصل شود.