سیستم های مداربسته به هدف حفظ امنیت و ثبت وقایع نصب می شوند و قطعا هزینه زیادی را بابت نصب و راه اندازی سیستم دوربین مداربسته پرداخت کرده اید تا بتوانید امنیت محل کار و خانه خود را تامین کنید. با توجه به هزینه ای که کردید و هدفی که برای نصب دوربین مداربسته داشتید، رعایت نکات نگهداری بعد از نصب دوربین بسیار اهمیت دارد. با رعایت یکسری نکات ساده در خصوص نگهداری صحیح ، عمر دوربین را افزایش خواهد یافت و از کارکرد صحیح سیستم مداربسته مطمئن خواهید شد. پس بررسی های دوره ای دوربین ها را جدی بگیرید. در ادامه برخی از این موارد که مربوط به چک لیست نگهداری دوربین مداربسته می باشد را بیان کرده ایم.
بررسی لنز دوربین و زاویه دید
- تمیز کردن لنز ها از گرد و غبار
- بررسی زاویه دید و وضوح تصویر دوربین
- نبودن مانع در میدان دید
- اتصال صحیح و ایمن دوربین ها بر روی دیوار
- بررسی میزان زوم و فوکس دوربین مداربسته
مدت زمانی که طول می کشد تا لنز دوربین کثیف شود به محیط و محل نصب دوربین بستگی دارد. اگر شیشه لنزها از گرد و خاک و غبار پوشیده شده باشد دیگر تصویری واضح و شفافی نخواهید داشت. بنابراین تمیز بودن لنز باعث می شود تصاویر به صورت واضح ضبط شوند.
اما علاوه بر تمیزی لنز دوربین، مواردی همچون زاویه دید، میزان زوم و فوکوس لنز دوربین، نبودن مانع در میدان دید، باید در چک لیست نگهداری دوربین مداربسته بررسی شوند. به عنوان مثال باید مطمئن باشید که هیچ مانعی در میدان دید دوربین مداربسته نباشد، زوم دوربین به درستی کار میکند و شیب دوربین و زاویه نصب آن باید بررسی شود تا مطمئن شوید که زاویه دید مورد نظر تحت پوشش میباشد.
بررسی سیم ها و کابل های دوربین مداربسته
- بررسی کانکتورهای دوربین مداربسته که شل نباشند
- اطمینان از کارکرد صحیح کابل ها ( بررسی کیفیت صدا و تصاویر )
- اطمینان از صحت کابل ها ( فرسوده نشده باشند)
- بررسی آداپتورها ( منبع تغذیه)
کابل های دوربین اگر به صورت اصولی و صحیح به دستگاه متصل نشده باشند، باعث بوجود آمدن مشکلاتی در انتقال تصویر خواهند شد. مشکلاتی همچون نویز، اختلال در انتقال تصویر اصطلاحا تیکه تیکه شدن تصویر از مواردی است که مربوط به کابل کشی هایی است که دچار مشکل شده اند.
حتما کانکتورها و کابل های متصل به دوربین ها و دستگاه را بررسی کنید تا شل نباشند و درصورت مطمئن شدن از محکم بودن اتصالات در چک لیست نگهداری دوربین مداربسته تیک این قسمت را بزنید. گاهی امکان دارد کابل ها در معرض عوامل محیطی، دچار فرسودگی یا سایش شده باشند. منبع تغذیه را بررسی کنید تا به درستی کار کند. مطمئن شوید که صدا و تصویر کاملا واضح منتقل می شود.
بررسی وضعیت تجهیزات کنترلی
- بررسی نمایشگر (صفحه نمایش) و اطمینان از عملکرد آن
- بررسی عمکلرد سوئیچ ها، کنترل پنل ها و دستگاه ضبط
- پاک کردن گرد و غبار از سطح تجهیزات جهت بهبود کارکرد دستگاه
- بررسی کنید تاریخ و ساعت دستگاه صحیح باشد
نمایشگر را بررسی کنید و مطمئن شوید از هرگونه آلودگی و گرد و غبار پاک شده باشد. تاریخ و ساعت دستگاه را بررسی کنید تا در آینده در زمان بررسی حوادث دچار مشکل نشوید. سوئیچ ها و دستگاه های دیگر به خوبی کار کنند و از نظر فنی آنها را بررسی کنید. اتصالات برق، کنترل پنل ها، صفحه کلیدها همگی را بررسی کنید و از عملکرد صحیح آنها مطمئن شوید.
بررسی های دوره های دوربین مداربسته
نکته ای که اهمیت دارد این است که دوربین های مداربسته بعد از نصب حتما باید مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرند. به عنوان مثال زمانی که حادثه ای رخ می دهد و پس از بررسی تصاویر ضبط شده تازه متوجه کیفیت پایین تصاویر و عدم وضوح و شفافیت می شوید، دیگر کار از کار گذشته است. به همین دلیل بهتر است چک لیستی تهیه کنید و برای نگهداری از دوربین ها به صورت دوره ای سیستم مداربسته را بررسی کنید. این کار باعث می شود از وقوع مشکلات ذکر شده جلوگیری شود و همچنین عمر دوربین را افزایش دهد.
بهتر است فاصله بررسی های دوره ای کوتاه باشد. شاید حتی بهتر باشد هر ۳ ماه یکبار حداقل این موارد به صورت کامل بررسی شوند. البته که شرایط محیطی نیز در تغییر این بازه زمانی موثر است. اما اگر این امکان برای شما وجود ندارد که تمام موارد را به صورت دقیق و با جزئیات بررسی کنید حداقل سالی یکبار از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
شما میتوانید مطلب کامل تر در مورد بررسی های دوره ای را در صفحه مربوط به ” نکات نگهداری دوربین مداربسته و بررسی های دوره ای ” مطالعه کنید.
چطور لنزها را از آلودگی پاک کنیم؟
در ابتدا درپوش بالایی و سپس پوشش باران و بعد پوشش جلویی را بردارید. درپوش جلویی را باز کنید. این ناحیه ای است که باید تمیز شود. المنت جلویی را برداشته و به کمک یک پارچه تمیز کنید. در صورت نیاز از مایع تمیز کننده استفاده کنید. بعد از تمیز شدن لنز، همه را دوباره کنارهم قرار دهید. فراموش نکنید، اگر احساس کردید این کار دشوار است از یک متخصص استفاده کنید.
تمیز کردن محیط نصب دوربین مداربسته
در بالا عنوان کردیم که موانع را از میدان دید دوربین مداربسته بردارید، بنابراین مهم است که محیط اطراف دوربین مداربسته خالی از برگ و شاخه های درختان باشد، البته منظور این است که در مقابل لنز دوربین و در میدان دید نباشد. پس در هنگام نصب دوربین باید این نکات بررسی شود که نقطه ای از میدان دید توسط شاخه های درختان گرفته نشود.
بررسی کنید دوربین دچار زنگ زدگی نشده باشد
برخی اوقات محیط نصب دوربین های مداربسته دارای رطوبت بالاست و این عاملی برای زنگ زدگی دوربین ها می باشد. پس حتما این مورد را در چک لیست نگهداری دوربین مداربسته بررسی کنید تا به دوربین و دیگر تجهیزات آسیب وارد نشود. هرچند که امروزه اکثر دوربین های از ویژگی های استاندارد حفاظتی IP67 برخوردارند.
بررسی حافظه دوربین مداربسته
اگر ضبط تصاویر روی مموری دوربین مداربسته انجام می شود، هر از مدت یکبار حافظه دوربین را بررسی کنید. تا اطمینان حاصل شود تصاویر بر روی مموری دوربین ذخیره می شود و اختلالی در فرایند ذخیره سازی تصاویر وجود ندارد.
تا اینجا موارد مربوط به چک لیست نگهداری دوربین مداربسته و راه حل های برطرف کردن مشکلات را به صورت خلاصه بیان کردیم. سعی کردیم این موارد را هم به صورت تیتر وار و هم با جزئیات توضیح دهیم تا بتوانید از آن در نصب دوربین های مداربسته استفاده کنید. اگر شما از نصاب های دوربین مداربسته هستید بهتر است این موارد را در یک فایل مشخص به اسم چک لیست نگهداری دوربین مداربسته داشته باشید و در زمان های بررسی های دوره ای پروژه های نصب، از آن استفاده کنید.
توصیه می شود حتما برای راحت تر شدن کار خود از نسخه چاپی چک لیست نگهداری دوربین مداربسته استفاده کنید. به طوری که لیستی از تمام مواردی که گفته شد بعلاوه مواردی که خودتان میدانید در یک فایل اکسل وارد کنید و آن را پرینت بگیرید. هر بار که برای بررسی و بازدیدهای دوره ای به محل پروژه مراجعه کردید از این چک لیست استفاده کنید تا مطمئن شوید موردی را از قلم ننداخته اید.